S príchodom chladných jesenných dní a chrípkovej sezóny oceníte tento skvelý recept na zahriatie aj posilnenie imunity. Thajská tekvicová polievka s kokosovým mliekom a zázvorom je kombináciou exotických chutí juhovýchodnej Ázie s tradičnou tekvicovou polievkou ako ju poznáme v našich končinách.
Okrem toho, že táto polievka chutí naozaj výborne a vďaka svojej mierne pikantnej chuti aj dobre zahreje organizmus, je to skvelý posilňovač imunity. Zdravá kombinácia zázvoru, cesnaku, cibule a tekvice je doslova liekom pre oslabenú imunitu v týchto dňoch.
Zamiluje si ju celá rodina!

Ingrediencie
1 lyžica olivového oleja
1 nahrubo nasekaná cibuľa
2 strúčiky pretlačeného cesnaku
1,5 kg tekvice ošúpanej a nakrájanej na malé kúsky
1 stonka citrónovej trávy jemne nasekaná alebo nastrúhaná (voliteľné, môžete vynechať)
1 hrsť čerstvého strúhaného zázvoru
1 zväzok koriandrových listov – cilantro
1 liter zeleninového vývaru
400 ml kokosového mlieka
Postup
Listy koriandru so stonkami umyte a vysušte. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu s cesnakom. Za stáleho miešania restujeme aby sa nepripálil cesnak až dokým cibuľa nie je priesvitná.
Pridajte zázvor, citrónovú trávu a stonky koriandru. Pridajte nakrájanú tekvicu a restujte asi 5 minút. Zalejte zeleninovým vývarom a priveďte k varu, následne znížte varenie na najnižší stupeň.
Varte asi 30 minút, alebo dokým nie je tekvica mäkká. Následne odstavte zo sporáku a nechajte pár minút ochladnúť. Pridajte listy koriandru, zopár si nechajte na ozdobenie. Vylejte polievku do mixéra a všetko spolu dobre rozmixujte.
Následne polievku nalejeme naspäť do hrnca a pridáme kokosové mlieko. Dochutíme podľa potreby.
Pred podávaním polievku ozdobíme nastrúhaným kokosom, zvyšnými koriandrovými listami (cilantro) a nasekanou červenou chilli papričkou.
Vyskúšali ste už túto fantastickú thajskú tekvicovú polievku? Ako vám chutila?